Woodwerk

Woodwerk is een kennis- en productiefaciliteit. Onze doelgroepen zijn startende ondernemers, kleine bedrijven en de Haarlemse gemeenschap, met daarbij als hoofddoel het bevorderen van het gebruik van hout als innovatief en duurzaam productiemateriaal. Hierbij helpen wij ook met technisch inzicht voor ontwerpers van een innovatief houten product en digitale fabrikanten die hout gebruiken bij hun productie. Ook leveren wij productiediensten in zowel pre- als post-digitale productiefasen en 3D-printwerk in houtfilament.

 

Duurzaamheid
Het spreekt voor zich dat we erg trots zijn op het feit dat we niet alleen werken met duurzaam materiaal, maar dat ons beleid om objecten te maken die lang meegaan, een bijdrage leveren aan het tegengaan van een wegwerp productcultuur. We moedigen mensen positief aan en faciliteren deze om bestaande producten voor zichzelf in onze werkplaats te repareren en de voor hen meer uitdagende projecten door ons uit te laten voeren.

Om de afvalproductie van de werkplaats te verminderen gebruiken wij zoveel mogelijk het restmateriaal afkomstig van onze commerciële projecten. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe productideeën waarbij het restmateriaal gebruikt kan worden. Uiteindelijk onbruikbare resten worden o.a. ook aangeboden als compost/mulch voor lokale stadstuinprojecten, zoals De Bloemen Plukweide.

We zijn ook altijd geïnteresseerd in het werken met andere bedrijven/organisaties om projecten op te zetten die gericht zijn op het bevorderen van duurzaamheid, zoals bijvoorbeeld de huidige samenwerking met lokale brouwerij het Uiltje met het ontwikkelen van ontwerpideeën voor hun afgekeurde/gebruikte biervaten.

Woodwerk vindt het belangrijk om te investeren in toekomstige MAAKers die een hoofdrol gaan spelen in de ontwikkeling van duurzame en/of innovatieve houten producten. Vandaar dat wij een intensief programma van samenwerkingen met scholen en individuele studenten hebben opgezet. Wij zijn een erkend leerbedrijf, daarnaast hebben wij een post-studie betaald stageprogramma ontwikkeld: Studio Woodwerk.

Woodwerk over MAAK
Woodwerk richt zich op zoveel mogelijk aspecten met betrekking tot houtbewerking en is zeer geïnteresseerd in de aanverwante, digitale productieprocessen die plaatsvinden bij MAAK. Wij zijn dan ook erg blij dat wij ons bevinden in het centrum van creatieve en innovatieve ontwikkelingen voor de MAAK industrie in Haarlem.

Waar kun je Woodwerk vinden

Stichting Woodwerk
Oudeweg 91-95 (unit E-0.1 a-c)
2031 CC Haarlem

023-20 502 50