Mergent

Mergent is een ontwerpstudio geïnteresseerd in bedenken van creatieve oplossingen op het grensvalk van interactie- en productontwerp. We zijn nieuwsgierig en gefascineerd in wat mensen in beweging brengt en aanzet tot gedrag. We ontwerpen zintuiglijk verdiepende ervaringen die uitnodigen om de afstand te verkleinen en nieuwe verbindingen aan te gaan.

Crdl© is een zorginnovatie die ontwikkeld en geproduceerd is door Mergent. Het instrument creëert momenten van betekenisvol contact tussen mensen met een fysieke of cognitieve beperking én hun dierbaren. Crdl verandert het menselijk lichaam in een muziekinstrument, herkent variaties in aanraking en vertaalt deze naar verschillende klanken die de verbinding kleur geven. Zorgverleners gebruiken Crdl als hulpmiddel om sociaal isolement te doorbreken en contact te maken met mensen die anders moeite hebben met communicatie of sociale interactie, zoals mensen met dementie, autisme of een verstandelijke of visuele beperking.

Crdl is erkend als waardevolle zorginnovatie en o.a. winnaar van eerdere edities van de Alzheimer Prachtig Award, de Purpose Award, NRC Live Moonshot Startup, de Nationale ZorgInnovatieprijs en een CES Innovation Award. Meer informatie over CRDL vindt u hier.

Mergent werkt samen met

Waar kun je Mergent vinden

Mergent
Oudeweg 91-95 unit C-04
2031CC HAARLEM

Door Mergent gemaakt

maak-haarlem_Crdl_product

CRDL I Mergent