Veldtwerk

Veldtwerk ontwerpt en biedt verschillende diensten aan op het gebied van design. Van tekening tot eindproduct. Of het nu 3D geprint moet worden of traditioneel met de hand vervaardigd. Zij werken graag samen om zo tot nieuwe inzichten te komen en om duurzame relaties op de bouwen.

David van der Veldt (1977) geboren te Haarlem. Meubelmaker en afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld academie, Designlab in 2009. Zijn technische kennis heeft hij opgedaan in de praktijk als testmedewerker voor Webasto en als carrosserie bouwer voor Refurbishment & Overhaul, waarin hij zijn ambachtelijke vaardigheden en werkmottoriek heeft kunnen ontwikkelen.

Rick van der Veldt 
De ruimte bij MAAK deelt David samen met zijn broer Rick van der Veldt. Aan deze ruimte geven zij invulling door het te gebruiken als; productieruimte, atelier, werk­plaats en MAAKplek. Rick van der Veldt zijn werkervaring op het gebied van timmerwerk, staalconstructiewerk, tuinontwerp en -aanleg, interieur, meubels, decor- en jachtbouw en collectie0 en depotbeheerder in de kunst wereld is een aanvulling voor David en voor MAAK!

CAD
Veldtwerk is gespecialiseerd in CAD (computer aided design). Jaren van ervaring met 2D en zowel 3D software maakt Veldtwerk de ideale partner om plannen of ideeën uit te werken tot digitale bestanden of designs. Deze bestanden kunnen worden gebruikt voor artist impressions (digitale foto’s) of om machines aan te sturen (CAM: computer aided manufacturing).

CNC
Veldtwerk is in het bezit van een CNC machine oftewel een computer gestuurde freesmachine. Zij kunnen voor klanten frezen in verschillende materialen zoals massief hout, plaatmaterialen (underlayment, MDF, berkenplaat) kunststof, schuimen zoals roofmate en polystyreen. De tafel heeft een bereik van 3100x1530x200mm en kan zowel plat als in relief frezen.

3D
Veldtwerk heeft veel ervaring met 3D printen en helpt bij het maken of fixen van 3D files en adviseert graag over het natraject en de workflow. Het ontwerpprogramma Rhino staat daarbij centraal.

RHINO
Veldtwerk heeft veel Rhino tekenen ervaring en helpt graag bij het opzetten van Rhino files en adviseert graag in het natraject en workflow.

Waar kun je Veldtwerk vinden

Veldtwerk
David van der Veldt
Rick van der Veldt

Oudeweg 91-95 (unit E-0.3)
2031 CC Haarlem

rick@veldtwerk.info

Door Veldtwerk gemaakt

Waterbank 1.0 I Veldtwerk

Kratje I Veldtwerk

Voetbaltafel van treinvloeren I Veldtwerk

plug-plee-maak-haarlem-veldtwerk-prefablab

Plug & plee I Veldtwerk