7|03|2024

Interviewserie: Kataryna | Wilderoe

Wilderoe: Leren tassen gemaakt met hart en passie

Haar handgemaakte tassen zijn voorzien van unieke kenmerken

Op het MAAK-terrein valt heel veel te zien en te beleven. Circulaire ondernemers, innovatieve ondernemers, maar ook creatieve ondernemers met een sociaal hart.

Handgemaakt
Wilderoe, het bedrijf van Kataryna Vasylets, is gevestigd op het terrein van MAAK Haarlem. Meer dan 2 jaar geleden kwam Kataryna vanuit Oekraïne naar Nederland. Na haar studie Design in Oekraïne heeft haar carrière een andere wending genomen. Toen ze naar Nederland kwam, had ze geen werk en besloot ze haar oude liefde weer op te pakken: het ontwerpen van modieuze tassen en accessoires. Haar handgemaakte tassen zijn voorzien van unieke kenmerken, en in haar atelier bij MAAK Haarlem is het ontwerpproces en de productie te zien. Kataryna gebruikt leer uit Italië, en naast nieuw leer maakt ze ook gebruik van gebruikte en natuurlijke materialen. Ze experimenteert met kurk als natuurlijk en duurzaam alternatief voor leer. Bij haar minimaliseert ze snijverlies door restanten op creatieve wijze in nieuwe ontwerpen te verwerken. Haar creativiteit en innovatie blijken uit haar voortdurende zoektocht naar nieuwe uitdagingen.

Sociaal betrokken
Kateryna geeft anderen ook de ruimte om voor zichzelf een nieuw leven op te bouwen. Ze verzorgt workshops voor vluchtelingen en helpt landgenoten aan werk door hen vertrouwd te maken met de technieken van het ontwerpen en de afwerking. Voor haar is dit vanzelfsprekend. Haar missie is dat mensen zichzelf het plezier gunnen van het bezitten van mooie en waardevolle producten, die ze zich kunnen veroorloven.

Ben je ook benieuwd naar de verhalen achter deze prachtige tassen? Neem eens een kijkje op haar website www.wilderoe.com of sterker nog ga eens langs, de koffie staat klaar!

Contact

De atelier- en presentatieruimte van Wilderoe is te vinden bij MAAK Haarlem Oudeweg 91-95 ruimtenummer A-1.1.

www.wilderoe.com | wilderoe.com@gmail.com | Kataryna Vasylets | 06 12 80 36 34

Volg onze social media kanalen Facebook, Instagram en LinkedIn