19februari2024

Aanmelden

Wilderoe: Handgemaakte tassen en accessoires

Wilderoe, het bedrijf van Kataryna Vasylets, is gevestigd op het terrein van MAAK Haarlem. Meer dan 2 jaar geleden kwam Kataryna vanuit Oekraïne naar Nederland. Na haar studie Design in Oekraïne heeft haar carrière een andere wending genomen. Toen ze naar Nederland kwam, had ze geen werk en besloot ze haar oude liefde weer op te pakken: het ontwerpen van modieuze tassen en accessoires. Haar handgemaakte tassen zijn voorzien van unieke kenmerken, en in haar atelier bij MAAK Haarlem is het ontwerpproces en de productie te zien. Kataryna gebruikt leer uit Italië, en naast nieuw leer maakt ze ook gebruik van gebruikte en natuurlijke materialen. Ze experimenteert met kurk als natuurlijk en duurzaam alternatief voor leer. Bij haar minimaliseert ze snijverlies door restanten op creatieve wijze in nieuwe ontwerpen te verwerken. Haar creativiteit en innovatie blijken uit haar voortdurende zoektocht naar nieuwe uitdagingen.”

Sociaal betrokken
Kateryna geeft anderen ook de ruimte om voor zichzelf een nieuw leven op te bouwen. Ze verzorgt workshops voor vluchtelingen en helpt landgenoten aan werk door hen vertrouwd te maken met de technieken van het ontwerpen en de afwerking. Voor haar is dit vanzelfsprekend. Haar missie is dat mensen zichzelf het plezier gunnen van het bezitten van mooie en waardevolle producten, die ze zich kunnen veroorloven.

Uitnodiging: Presentatie- en atelierbezoek op ma 19 feb, 10:00-11:30 uur
Kateryna zoekt een nieuw netwerk van mensen en winkels die haar en haar bedrijf willen ondersteunen en regionaal laten bloeien. Ze is op zoek naar:

  • Winkeliers die haar tassen en accessoires beschouwen als een waardevolle aanvulling op hun bestaande assortiment.
  • Ondernemers waarmee ze kan samenwerken en die aanverwante producten maken.
  • Organisaties die handgemaakte producten afnemen als relatiegeschenk of cadeau voor medewerkers, zoals een laptop-hoes. Door in oplages te werken, kan ze ook meer mensen van werk en inkomen voorzien.

We nodigen u van harte uit om aan te sluiten bij de presentatie van Kateryna en een bezoek te brengen aan haar atelier. Voor een indruk van haar werk kunt u terecht op www.wilderoe.com.

Datum: Maandag 19 februari
Locatie: MAAK Arena op MAAK Haarlem,
Oudeweg 91-95 (gebouw links naast de ingang van het rode hek).
Tijd: 10:00 tot 11:30 uur
Organisatie: MAAKer Kataryna Vasylets

Toegang: gratis wel aanmelden via aanmeldformulier