29|04|2019

Van spijkerbroek naar spijkerkussen

Al een tijdje werken wij samen; Snuffelmug kringloopwarenhuis en MAAK Haarlem. Deze samenwerking krijgt steeds meer vorm. Dat is het leuke van een samenwerking met creatieve organisaties, dat het zichzelf ontwikkelt. Er wordt contact gelegd en dan maar zien wat eruit komt. Maar wel met een doel, in dit geval: circulair denken en doen.

Veldtwerk

MAAKers Veldtwerk en Snuffelmug werken al een tijdje samen. Van oude tafelbladen via Snuffelmug maakt Veldtwerk weer hele mooie nieuwe tafels. Iets ouds krijgt weer een nieuw jasje en daardoor weer een nieuwe bestemming. Niks weggooien, of in ieder geval, zo min mogelijk.

MAAK arena

In de MAAK arena konden de bezoekers wel een paar lekkere zitkussens gebruiken, zo kwamen wij uit op de spijkerkussens van Snuffelmug. Deze spijkerkussens worden gemaakt van restanten van spijkerbroeken die niet meer tweedehands verkocht kunnen worden. Dit omdat ze bijvoorbeeld niet meer van goede kwaliteit zijn. Dus niet weggooien, maar er iets nieuws van maken wat wel weer gebruikt kan worden. In dit geval; kussens. De vulling van de kussens is geheel nieuw materiaal afkomstig van een grote winkelketen. Dit ‘overtollige’ materiaal gaat standaard de verbrandingsoven in, ontzettend zonde. Maar gelukkig hebben wij dit nu een betere bestemming kunnen geven, namelijk als vulling voor deze kussens. Naast kussens maakt het naaiatelier van Snuffelmug nog veel meer van spijkerstof, denk aan tassen, schorten, maar ook  geluidsisolatie. Ja dat laatste lees je goed. Er kan ook geweldige geluidsisolatie van spijkerbroeken gemaakt worden.

De kussens zijn uiteraard te koop bij Snuffelmug. Ze gaan vanaf 10 euro per stuk.

Naaiatelier

Snuffelmug heeft een eigen naaiatelier waar een team van 4 medewerkers (via Werkdag en Paswerk) halve dagen per week werken. Zij maken prachtige spullen die ook weer verkocht worden in de winkel. Voor het spijkerstof werkt Snuffelmug samen met Virgil Bawits van Stichting BABS die zich binnenkort ook gaat vestigen bij een van onze MAAKers: Het Vuilrak.

Verbindende schakel

Snuffelmug kringloopwarenhuis is de verbindende schakel tussen mens, maatschappij en materie. Deze verbindingen leveren waarde op, in de vorm van transacties, menselijke contacten, zelfontplooiing en unieke vondsten. Wil je Snuffelmug eens bezoeken? Ze hebben sinds kort een tweede vestiging geopend in Heemstede. Een winkel van wel 3.000 m2 en drie verdiepingen hoog.

Contact

Wil je meer weten over deze of andere producten van Snuffelmug? Neem dan contact op met: Tom Wielart Bedrijfsleider tom.wielart@paswerk.nl.

Volg ons via onze social media kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.