3D-modellen
voor tentoonstellingen

 

Ecomare heeft er sinds 8 juni een attractie van formaat bij! In de nieuwe tentoonstelling Wonderlijk Wad beleeft de bezoeker de magie van het wad. Hierin ontdek je het wad in al haar facetten en word je ondergedompeld in de UNESCO Werelderfgoed Waddenzee.
Voor deze vaste tentoonstelling heeft 3D Creation Lab, in opdracht van Ecomare (Stichting Texels museum), een school haringen en een diatomee (kiezelwier), 3D gemodelleerd en 3D geprint.

3D geprinte vissen

De haringen zijn digitaal 3D gemodelleerd, waarbij deze zo waarheidsgetrouw mogelijk zijn gemaakt. De verschillende houdingen van kop en staart geven de school vissen echt dynamiek. De vismodellen zijn op een verantwoorde manier, met gerecycled materiaal 3D geprint en nabewerkt. De haringen zijn door een Texelse bioloog en dierenpreparateur beschilderd om zo realistisch mogelijk beeld te tonen.

Diatomee

Algen, en met name kiezelwieren, zijn de bron van al het leven in het waddengebied. De diatomee is een kiezelwier en komt voor in de meest prachtige structuren. Om dit te tonen is gekozen om deze kiezelwier sterk vergroot 3D te printen. Normaal is de alg zeer klein (0,1mm). De diatomee is in een Duits laboratorium met contrastvloeistof 3D gescand door Bio Inspired Innovation (AWI). Vervolgens hebben we dit model 3D geprint naar ca. 50 cm, zodat de prachtige organische structuren zichtbaar worden.

Een 3D printer is bij uitstek geschikt voor het vervaardigen van dit soort complexe structuren in een dergelijk groot formaat met hoge mate van detail. Meer informatie over dit project of producten neem contact op met Tom Hanemaaijer 3D Creation Lab.

Volg de MAAK Haarlem social media kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Deel dit bericht:

ecomare-3d-creation-lab-maak-haarlem