10|07|2023

ORO wolkorrel bij Goede Zaken Innovatief

Natalie Bogtman weet veel van schapen en helemáál van wol. In 2017 begon ze met ORO wolkorrel op MAAK Haarlem. Per dag verwerkt ze daar circa 100 kilo overtollige schapenwol tot plantenvoeding. De wol wordt door een pelletpers gehaald en omgezet in water opnemende luchtige korrels. Die bevatten allerlei voor planten belangrijke nutriënten waardoor wortels beter en dieper kunnen groeien. Ideaal dus voor in de tuin.

Van 100 kilo per dag wil ORO naar 100 kilo per úúr, vertelde Natalie tijdens Goede Zaken Innovatief aan Jaap Sluis. Ze praat met een financiële partij over een innovatielening en is er van overtuigd dat ORO de komende tijd flink gaat groeien. Toen ze een paar jaar geleden begon met ondernemen wist ze één ding zeker: ‘Alle adviezen die je van iedereen krijgt in de wind slaan. Je moet gewoon gáán’.

Praten over haar bedrijf vindt Natalie leuk. Maar waar ze misschien nog wel méér lol in heeft, is vertellen over schapen. Wist je bijvoorbeeld dat ze 16 jaar kunnen worden, gemiddeld 3 kilo wol leveren en tot 30 mensen herkennen?

Bekijk het interview met Natalie Bogtman:

 

Volg onze social media kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.