8|12|2023

NVRD bezoekt MAAK Haarlem

Op donderdag 30 november kwam de Nederlandse Vereniging Afval- en Reinigingsdiensten bijeen voor een kennisbijeenkomst bij Spaarnelanden. Deze serie bijeenkomsten richt zich op de R-ladder, waarmee reststromen en materialen vanuit verschillende invalshoeken worden belicht.

Na informatieve sessies brachten ze ook een bezoek aan MAAK. Daar heeft Leon uitleg gegeven over de D3Aak en laten zien hoe organisaties hun duurzame ambities kunnen tonen aan klanten door reststromen te verwerken in bedrijfsmiddelen, zoals een geprinte kunststof sloep.

David van Veldtwerk deelde zijn bijzondere ontwerpmethoden waarbij geen schroeven, lijm of spijkers worden gebruikt, wat reparatie of vervanging in de toekomst eenvoudiger maakt.

Het was te kort; er was nog zoveel meer om te vertellen en te delen. Het blijft een feit dat we elkaar nodig hebben. Om nieuwe kringlopen te creƫren en reststromen optimaal te benutten, zijn gesloten kringlopen van belang. Afval- en reinigingsdiensten, samen met gemeenten, kunnen een belangrijke rol spelen in het terugnemen van producten die zijn gemaakt van oorspronkelijke reststromen. We kijken ernaar uit de NVRD nog eens te mogen verwelkomen!