2|02|2024

Neolithic wint RIONED Innovatieprijs 2024

Neolithic, de toonaangevende 3D-betonprint startup, heeft op 1 februari met trots de RIONED Innovatieprijs 2024 in ontvangst genomen. Deze prijs wordt toegekend aan de meest innovatieve bijdragen op het gebied van stedelijk waterbeheer. Neolithic heeft de onderscheiding verdiend voor hun baanbrekende 3D-geprinte betonnen rioolputten, waarbij hun project voor de Jacob Catskade in Amsterdam met bijna zestig procent van de stemmen als winnaar uit de bus kwam.

De feestelijke prijsuitreiking vond plaats tijdens de RIONEDdag, het jaarlijkse hoogtepunt en ontmoetingspunt voor professionals in stedelijk waterbeheer, in het Beatrix Theater in Utrecht. Chris Aerts, die namens Neolithic het podium betrad, presenteerde de innovatieve case rondom de 3D-geprinte rioolputten, die in nauwe samenwerking met Dura Vermeer gedurende ruim twee jaar is ontwikkeld.

Neolithic startte in de herfst van 2022 met de productie en doorontwikkeling van de revolutionaire rioolputten, in samenwerking met Waternet en de Gemeente Amsterdam. De primeur voor de stad Amsterdam vond plaats in mei van dit jaar, toen zij als eerste gemeente ter wereld 3D-geprinte rioolputten op de Jacob Catskade plaatsten voor de afvoer van hemelwater.

Deze innovatieve technologie biedt aanzienlijke voordelen, zoals razendsnelle productie en levering, resulterend in aanzienlijk kortere doorlooptijden. Dankzij deze technologische aanpak is het mogelijk gebleken om de levering en installatie van rioolputten binnen een week te realiseren. Neolithic’s 3D-geprinte rioolputten zijn niet alleen een efficiĆ«nte oplossing, maar ook een precieze en on-demand oplossing voor moderne stedelijke uitdagingen.

Neolithic is verheugd over de erkenning en beschouwt de RIONED Innovatieprijs 2024 als een waardevolle bekroning op anderhalf jaar hard werken. Het enthousiasme van doorgewinterde experts op het gebied van riolering en waterbeheer bevestigt niet alleen de noodzaak van deze innovatie maar toont ook aan hoezeer deze wordt gewaardeerd in de branche.

Voor meer informatie:
Neolithic
Contactpersoon: Jeroen Veger
Telefoon: +31654795735
E-mail: hello@neolithic3d.com