SIDstudio

SIDstudio is een constructief ontwerpstudio die fungeert op het snijvlak van architectuur en engineering. Een hoofddoel is om innovatieve duurzame ontwerpen te creƫren, waardoor de ecologische voetafdruk wordt beperkt.

Om dit te bereiken is SIDstudio gespecialiseerd in optimalisatie van het materiaal gebruik. Op een innovatieve manier ontwerpt en optimaliseert SIDstudio structurele, ruimtelijke en vorm-actieve geometrieƫn met een sterke architectonische meerwaarde en een hoge mate van integratie met andere disciplines.

Een twee specialisme is het ontwerpen met bio-based materialen zoals houtconstructies. Grote interesse ligt in modulaire bouwsystemen, volledig opgebouwd uit geprefabriceerde elementen. Er ontstaan gebouwen die tijdens de gebruiksperiode eenvoudig kunnen worden aangepast en uiteindelijk in zijn geheel of in onderdelen kunnen worden hergebruikt. SIDstudio werk samen met MDLX aan een geheel nieuwe visie in de bouwwereld waarbij tevens op een heel andere wijze gekeken wordt naar de financieringsmogelijkheden.

SIDstudio is ervan overtuigd dat enkel het optimale ontwerp kan worden bereikt door multifunctionele integratie en een sterke en open samenwerking met een gemeenschappelijk doel,. Voor SIDstudio is de zoektocht naar structurele optimalisatie van ontwerp tot sloopfase, dan ook een proces van innovatie buiten de traditionele grenzen van disciplines.

Specialiteiten
-Engineering innovatieve constructies
-Houtconstructies
-Modulaire bouw
-Lichte draagconstructies

SIDstudio over MAAK
Innovatie en duurzaamheid in de bouw staat centraal bij MAAK. Dit is ook de belangrijkste focus van SIDstudio.

Waar kun je SIDstudio vinden

SIDstudio
Arjan Habraken
06 48 12 81 79
Oudeweg 91-95 (unit B-0.1)
2031 CC Haarlem