Quirine Winkler & Sarah de Ruijter

Quirine Winkler
Zelfstandig programmamaker op thema’s als circulariteit, klimaatadaptatie en gebouwde omgeving. Met uiteenlopende opdrachten voor onderwijsinstellingen, overheden en stichtingen. Quirine op LinkedIn.

Wat doe ik nu zoal?

  • Programmamaker bij Hogeschool Windesheim voor het organiseren en door ontwikkelen van de jaarlijkse Reshape the Future Hackathon (180 studenten, 5 opleidingen en werken aan duurzaamheidsopgaven). Hoe kunnen we studenten interdisciplinair samen laten werken aan een duurzaamheidsopgave?
  • Waardeketen coördinator voor Circollab vanuit Hogeschool Windesheim en Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (lectoraat architectuur en circulair denken). Hoe kunnen we met praktijkgericht onderzoek zorgen voor versnelling in de circulaire bouwtransitie?
  • Projectleider voor Maakruimte voor Mooi NL bij de Dutch Design Foundation (begeleiden van een leergemeenschap over de inzet van ontwerpkracht in ruimtelijke opgaven). Hoe kan ontwerpkracht ingezet worden in complexe ruimtelijke opgaven?
  • Medebestuurslid Grondstoffen Collectief Nederland. Hoe kunnen we reststromen uit de openbare ruimte hoogwaardig en meervoudig inzetten. Denk bijvoorbeeld aan bermgras.

Sarah de Ruijter
Spacial designer & concept ontwikkelaar. Oprichter van Studio Earthwise (www.studioearthwise.com).
Wij zijn een ontwerpstudio die met hart, hoofd en handen werkt om een wereld te creëren waarin we graag willen leven. We transformeren ruimtes tot innovatieve plaatsen waar we een nieuwe manier van leven kunnen ervaren, waarbij we de natuur als onze leraar gebruiken om weer onderdeel te worden van een bloeiend ecosysteem. Onze ontwerpaanpak wordt gedreven door de behoeften van de plaats en haar bewoners; we laten ons ontwerp ontstaan door wat we observeren en de materialen en ambachten die we in de omgeving vinden. We bestuderen inheemse bouwtechnieken en inheemse wijsheid rond natuurbehoud en gemeenschapsopbouw en zijn altijd op zoek naar de beste materialen en vakmensen om mee samen te werken; we geloven dat liefde voor het maken plaatsen creëert om van te houden voor de komende generaties. Onze benadering is holistisch en to the point en we weten hoe we de punten met elkaar moeten verbinden; nieuwsgierigheid is onze tweede naam, we aarzelen nooit om de juiste vragen te stellen en we houden ervan om samen te werken met andere veranderaars. We zijn erg gelukkig om deel uit te maken van een sterke groene gemeenschap, bestaande uit mensen met verschillende vaardigheden die we kunnen benaderen als expertise vereist is. We geloven dat goed ontwerp kan helpen bij het oplossen van de meest urgente problemen van de mensheid en we willen onze rol spelen als mensen en als makers van plaatsen.

Quirine en Sarah over MAAK
We hopen om met elkaar en samen met MAAK aan de slag te gaan met o.a de gebiedsontwikkeling van het terrein en onderwijs hier verder op de kaart zetten/uitbreiden. Ook reststroom projecten en regeneratieve vergroeningsprojecten heeft onze interesse. We vinden het ontzettend leuk om deel uit te maken van deze community. Wees welkom voor een kop koffie!

Waar kun je Quirine Winkler & Sarah de Ruijter vinden

Quirine Winkler
quirine@qwcreations.com 06 28 55 17 78

Sarah de Ruijter
sarahderuijter@icloud.com 06 30 25 79 24

Oudeweg 91-95 (unit B-0.3) 2031 CC Haarlem