More Than Layers

More Than Layers is een specialistische innovatieve design studio gespecialiseerd in Computational Design voor digitale productiemethoden. Nieuwe productiemethodes, zoals 3D printen, vragen om nieuwe manieren van ontwerpen.

Waar voorheen 3D tekeningen voornamelijk door een persoon op de computer werd getekend in een standaard CAD programma, zijn er de laatste paar jaar steeds meer tools ontwikkeld waarin computerkracht wordt gebruikt om 3D ontwerpen te generen in plaats van de tekenen. Dit wordt ook wel aangeduid als Computational Design.  

Voorbeelden van Computational Design methodieken zijn Generative en Parametrisch Design. Generative Design genereert 3D ontwerpen op basis van krachtberekeningen en Parametrisch Design op basis van dimensionele parameters. 

Het toepassen van dit soort innovatieve ontwerptools is vrij nieuw en onbekend binnen de maakindustrie. Daarom richt More Than Layers zich op het begrijpelijk en toepasbaar maken van dit soort ontwerptools binnen de maakindustrie. 

Daarnaast gebruiken we binnen More Than Layers uiteraard ook onze eigen design en productiekennis voor het ontwerpen van producten.

Specialiteiten
– Computational Design
– Generative Design
– Parametrisch Design
– Design for Additive Manufacturing.

More Than Layers over MAAK
De kracht van MAAK Haarlem zit hem wat mij betreft in de clustering van innovatieve kennis en toepassingen binnen maakindustrie. Het is voor mij al vanaf 2014 een plek om inspiratie op te doen, kennis te delen, samen aan de toekomst van de maakindustrie te werken en vooral een locatie waar ik iedere dag vol enthousiasme kom. Doordat de synergie tussen de MAAKers erg sterk is, kan ik mijn klanten beter bedienen. Daarnaast zorgt het MAAK terrein er voor dat innovatie zichtbaar en tastbaar wordt.

More Than Layers werkt samen met

Waar kun je More Than Layers vinden

More Than Layers
contact: Michael John Sweers
06 14 31 30 02
Oudeweg 91-95 (unit C-0.5)
2031 CC Haarlem