MAAKers maken Groene Stoel

De Groene Stoel is een samenwerking tussen Circus Circulair (straks Cirkelstad) en Gemeente Haarlem waar ondernemers plaats gaan nemen op een circulaire stoel gemaakt van lokaal restmateriaal. Circus Circulair is een netwerk van ondernemers die innovatieve en duurzame toepassingen realiseren en kennis delen, later dit jaar gaat Circus Circulair op in het landelijke platform Cirkelstad.

Duurzaam ondernemen
Tijdens de Groene Stoel gaan we in gesprek over duurzaam ondernemen, passie, drive en dilemma’s bij de stappen naar een duurzame en innovatieve bedrijfsvoering. In dit gesprek is vooral de ondernemer aan het woord. Het is een moment waar gasten of collega’s aan kunnen sluiten als publiek en zelf ook vragen mogen stellen.

Er vindt al een editie editie plaats waar er een echte groene stoel (fauteuil) wordt gebruikt. Deze bijeenkomsten vinden plaats bij het Kweekcafé, daar kunnen bezoekers zelf aanschuiven.

Nieuwe editie
Voor deze ‘nieuwe editie’ met een circulaire stoel geven we de ondernemer de kans om het in eigen huis te doen. Daar kunnen dus mensen voor worden uitgenodigd of kan het voor collega’s zijn. De Groene Stoel blijft een maand staan om het interne gesprek over duurzamer en circulair werken te blijven voeren. Zo is er intern een fysieke aanleiding om eens op een andere manier van gedachte te wisselen. Dat kan tijdens een team overleg of tijdens lunchpauzes waar collega’s onderling verder praten en zelf even in die stoel gaan zitten.

Doel
Dit project heeft als doel om in Haarlem zichtbaar te maken dat er bedrijven zijn die werken aan verduurzaming (elke stap is er een, het is een uitdaging en we doen het samen), om het thema en de uitdagingen intern breder bekend te maken en zo ook de medewerkers te betrekken bij wat er op directie of bedrijfsleiders niveau speelt. Daarom blijft de stoel ook een maand staan.

Welke ondernemers?
Er worden ondernemers benadert (mkb) die interesse hebben om te werken aan het voorkomen van uitval, afval en restmateriaal. Deze ondernemingen worden betrokken als partner bij Cirkelstad om hun casus uit te werken naar een oplossing.

Cirkelstad
Cirkelstad is een landelijk ecosysteem waar partners kennis delen en elkaar helpen bij het werken aan steden en organisaties zonder uitval en afval. Dat kan door bijeenkomsten, gezamenlijke acties, individuele businesscases en het verbinden van partners.

De Groene Stoel
De stoel is naar idee het van Juan Nibbelink, de uitvoering is door de MAAKers Ramon van WoodDudes en Natalie van Atelier Bogtman.

Met hulp van het “afval” van o.a. Dopper | Jopenkerk Haarlem | Schous | Gamma Haarlem | NZH Vervoer Museum | Het VuilrakThe Bastard | Drogisterij Van der Pigge | Uiltje Bar – Haarlem.

 

Volg onze social media kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Deel dit bericht:

Groene-Stoel-MAAK-HaarlemIMG_3044

De Groene Stoel die nu bij de Gamma staat.