14|02|2024

Lancering Circulair Ambachtsnetwerk

Op 8 februari werd in het Seinwezen de opening van het Circulair Ambachtsnetwerk in Haarlem gevierd. In de kern stelt het netwerk zich ten doel om circulair ingestelde makers, denkers en doeners samen te brengen op het pad naar een duurzame toekomst.

Officiële opening
Tom Wielart (Teammanager Kringloop & duurzaamheid bij Spaarne Werkt) en Lisa Mori (Innovatie-Productmanager bij Spaarnelanden) gaven een duidelijke presentatie over dit initiatief. Ook Robbert Berkhout (Wethouder Circulaire Economie) opent vervolgens officieel het circulaire ambachtsnetwerk en overhandigt tenslotte de eerste Haarlemse Waardemakers onderscheiding aan Alice Taylor van Stichting MooiZooi.

Haarlemse Waardemakers
De Haarlemse Waardemakers is hét circulaire ambachtsnetwerk voor makers, denkers en doeners. Het netwerk richt zich op het verbinden en ondersteunen van ondernemers en organisaties uit de stad die zich bezighouden met hergebruik van materialen en grondstoffen. De focus ligt op het verlengen van de levensduur van producten, via het Textielsorteercentrum bij Spaarne Werkt en Snuffelmug kringloopwarenhuizen. Door de verbinding tussen alle samenwerkende partijen en de goederen zorgvuldig te sorteren, krijgen ze de best mogelijke bestemming. Dit proces wordt uitgevoerd door medewerkers die actief deelnemen aan arbeidsparticipatie. Want iedereen telt mee en mag meedoen. Dit netwerk is een initiatief van Spaarne Werkt, Spaarnelanden en de gemeente Haarlem. Lees meer over de Haarlemse Waardemakers.

Klik op de onderstaande afbeelding om de hele interview in Goede Zaken (Haarlems Dagblad) te lezen. 

haarlems-dagblad-circulair-ambachtsnetwerk-13-2-2024

Op de foto v.l.n.r. Lisa Mori (Spaarnelanden), Robbert Berkhout (Wethouder Gemeente Haarlem), Tom Wielart (Spaarne Werkt), Malou Tromp (Gemeente Haarlem). Foto: Adam van Noort.

Volg onze social media kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.