20|02|2023

Kinderuniversiteit op bezoek bij MAAK

Bij de Kinderuniversiteit krijgen kinderen uit groep 7 de mogelijkheid om zich goed voor te bereiden op vervolgonderwijs. Deze ontdekkingstocht gaat op een bijzondere manier. Ze mogen namelijk bij bedrijven en ondernemers een kijkje in de keuken nemen. Op zondag 19 februari was dat bij MAAK. Ze brachten een bezoekje bij twee MAAKers: Vincent (3D Orbit) en Hans (Duurzame Onderneming Kennemerland).

Lees hier hun verslag van de dag:

“Oh ja, ik zie de laagjes!”

Vincent van 3D Orbit begint met zijn uitleg over 3D-printen, de tweedejaars luisteren en spelen ondertussen met alle toffe materialen die hij allemaal heeft geprint. Ze bekijken het van dichtbij en zien hoe het is opgebouwd. Zo leren we bij de Kinderuniversiteit. En vandaag hebben ze ook nog de originele batterij van meneer Volta gemaakt (bij meester Hans). Echt met azijn, zink en koper. Dit gebeurde allemaal op het MAAK-terrein: een technisch en duurzaam walhalla voor iedereen, maar vooral ook voor kinderen.

Bij de buren, ABI, verbaasden ze zich over de prijzen/kosten van de motoren die ze daar op maat maken voor allerlei industrieën, waaronder de levensmiddelenindustrie. “Wat? 600 euro voor deze -kleine- motor? Dat is echt veel geld!” Bij ABI bouwen ze naast deze motoren ook heel geavanceerde robots. De leerlingen begonnen bij het begin: een borstelrobotje. “Welke kant op draai ik ook alweer met de schroevendraaier, juf”? Allemaal hadden ze de robot binnen 20 minuten af. En sommigen werden daarna prachtig versierd.

Een heel mooie combinatie, MAAK en ABI. Wat heeft Haarlem toch mooie plekken om te ontdekken. Dank Peter Paul, Hans en Vincent!

Volg onze social media kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.