3|07|2023

Hooks bij Goede Zaken Innovatief

Wie de schoen past, trekke hem aan. Maar als de schoen níet past, verdwijnt die in de afvalstroom. Daar denkt ondernemer Arjan Kaan van Hooks Creative Retail Supplies heel anders over. Hij gebruikt ‘vershredderde’ schoenen als grondstof voor nieuwe producten.

Tijdens Goede Zaken Innovatief vertelde hij dat er op het gebied van afval(her)gebruik nog een wereld te winnen valt. Bij MAAK Haarlem begon hij met een klein persje dat van vermalen schoenen platen maakt. Het persje werd in korte tijd een complete persstraat die vol continu draait. De in Haarlem geproduceerde platen worden in winkels gebruikt voor bijvoorbeeld meubels en decoratie.

Er gaat als het om hergebruik van afval gaat nog véél meer gebeuren, voorspelt Arjan, die inmiddels in gesprek is met een grote Amerikaanse producent van spijkerbroeken. Als hij daar met een groep designers aan tafel zit die allemaal zijn bedrijf kennen, is dat echt kicken. We hebben, weet Arjan zeker, iets heel interessants te pakken. Want hergebruik van afval heeft absoluut de toekomst. Maar dan moet het zákelijk ook goed gaan. En dat is voor een relatief klein bedrijf dat groot moet investeren best spannend.

Bekijk het interview met Arjan Kaan:

 

Volg onze social media kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.