13|03|2023

EU-delegatie bezoekt 3DMZ en MAAK

Woensdagochtend 8 maart bracht een EU-delegatie, vergezeld door burgemeester Jos Wienen en wethouder Robbert Berkhout, een bezoek aan het MAAK-terrein en de 3DMakerszone. Eind vorig jaar behaalde de gemeente Haarlem een Europese innovatieprijs. Naast de eer ontvangt de stad hiermee 500.000 euro. Elk jaar erkent de Europese Commissie steden die uitblinken in het opbouwen van innovatie-ecosystemen.

Leden van de EU-commissie brachten daarom 7 maart een bezoek aan de Koepel en op woensdag 8 maart aan MAAK en de 3DMakerszone. MAAKers CRDL (Mergent) en Hooks Creative werden bezocht. Verder vertelde vertegenwoordigers van de gemeente Haarlem vertelden welke uitdagingen Haarlem tegenkomt in haar streven om in 2040 een circulaire stad te zijn. Hubs als de Koepel en het C-District (waarin MAAK en 3DMZ actief zijn) zijn daarbij onmisbaar om onderwijs, publieke sector en ondernemers samen te brengen.

Innovatie en robotisering zijn oplossingen in de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Vraagstukken op het gebied van energie en klimaat vragen om samenwerking op dit vlak.

Deze mooie reactie namens het bezoek: “Wat een inspirerende ochtend! Jorge Canovas en Valentina Pinna van EISMEA hebben ons meermalen gecomplimenteerd en waren enorm verrast en geïnspireerd door alle verhalen, productpresentaties en de visites aan bedrijven op het MAAK terrein.” 

Volg onze social media kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.