16|12|2022

Energiebespaartips door DeBesparingskit.nl

DeBesparingskit.nl is in 2020 gestart door de Spaarndamse broers Niels en Steven Bönker. Een webshop met kleine energiebesparende producten, waarmee klanten met een minimaal budget toch veel energie kunnen besparen.

Vijf energiebespaartips!
De energieprijzen reizen de pan uit, en nu met de kou staan de kachels weer aan en loopt de energierekening fors op… Daarom deelt De Besparingskit vijf tips om op een snelle en simpele manier energie te besparen.

Tip 1: Ga slim om met elektra
Laat verlichting & apparaten niet onnodig aan staan. Je kunt dit voorkomen door gebruik te maken van bewegingssensoren voor de verlichting van gangen en wc’s. Maar ook met tijdschakelklokken, slimme ledlampen en wifi stekkers valt veel winst te behalen. Zo kun je apparaten en verlichting op vooraf ingestelde tijden aan- en uitzetten en/of op afstand bedienen.
Vervang je lampen door ledlampen. Deze hebben een langere levensduur, lager energieverbruik en daardoor een snelle terugverdientijd.

Tip 2: Ga opzoek naar energieverspillers
Apparaten die veel energie verspillen zijn vaak oude koelkasten, oude printers & oude displays. Gebruik een energiemeter om inzicht te krijgen in de energieverspillers. Soms kan je veel energie besparen door een apparaat te vervangen. Meten is weten!

Tip 3: Verwarm & koel alleen daar waar nodig
Maak gebruik van energiemanagementsystemen. Met Plugwise zone-regeling kan je het verwarmen of koelen van je gebouw per ruimte regelen. Dit managementsysteem regelt de temperatuur sneller, comfortabeler en zuiniger. Denk hierbij ook aan het gebruik van slimme radiatorknoppen.
Zorg daarnaast dat je deuren van verwarmde ruimtes goed sluit en maak eventueel gebruik van een deurspin of deurdrangers.

Tip 4: Hou de warmte binnen

Met radiatorfolie zorg je ervoor dat de stralingswarmte van de radiator niet via de buitenmuur verloren gaat. Hiermee bespaar je al snel 10m3 gas per m2 per jaar. Ook een tochtband en een geïsoleerde brievenbus zorgen ervoor dat de warmte niet via kieren de ruimte kan verlaten.

Tip 5: Zorg voor een gezond binnenklimaat
Slechte luchtkwaliteit kan een negatief effect hebben op de gezondheid en productiviteit. Daarnaast zorgt het verwarmen van een vochtige lucht voor hogere energiekosten. Daarom is het belangrijk om ook te blijven ventileren. Met een Rovary C02 meter weet je wanneer je moet ventileren, zo zorg je voor een gezond binnenklimaat.

Voor meer informatie over energiebesparende producten kijk op: www.debesparingskit.nl of neem contact op met Niels Bönker via nbonker@debesparingskit.nl voor vrijblijvend advies. Bij DeBesparingskit.nl kan je ook terecht voor het behalen van een energielabel C.

DeBesparingskit.nl
Oudeweg 91-95 (unit K-0.2) 2031 CC Haarlem

Volg onze social media kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.