3D Creation Lab
maakt 3 meter giraf

Binnenkort zullen, naast het Amsterdamse UMC, de deuren van Het Jeroen Pit Huis openen. Een nieuw zorgconcept waarbij het Huis de schakel is tussen een ziekenhuisopname van chronisch, ernstig zieke kinderen en thuis. Het gezin en de zorg in een huiselijke omgeving staan hierin centraal.

Het ontwerp

Begin 2021 is 3D Creation Lab gevraagd een meer dan drie meter hoge giraf te maken voor Het Jeroen Pit Huis. De giraf dient als icoon en is een vrolijk object voor de zeer zieke kinderen. De giraf krijgt plek op een centraal punt in het huis en kijkt nieuwsgierig om het hoekje naar de speelruimte.

3D Creation Lab heeft het 3D-ontwerp gemaakt aan de hand van 2D-schetsen van Concrete Architecture, de Interieurarchitect van het gebouw. De afmetingen, houding en richting is nauwkeurig vertaald in een digitaal 3D-model.

De productie

Door het 3D-model digitaal slim op te delen in stukken, is deze met behulp van een CNC machine in EPS-schuimdelen gefabriceerd. Vervolgens zijn de delen rond een stalen frame geassembleerd. Het geheel is bijgeschaafd waarbij extra is gelet op de details, de verhouding en de vriendelijke uitdrukking van de giraf. De afwerklaag is door een combinatie van glasvezel en een minerale hars versterkt en de egale kleur geeft de giraf de gewenste gestileerde uitstraling. Een leuk detail zit ‘m nog in de staart; deze is verwisselbaar en aan te passen aan thema’s als seizoenen, feestdagen e.d. De vriendelijke uitstraling van de giraf is vooral vanuit de speelhoek goed te zien en zal een vrolijke uitwerking hebben op de kinderen.

Opening
Eind maart zullen de eerste kinderen met hun families hun intrek nemen in Het Jeroen Pit Huis. We hopen dat de giraf voor een extra vrolijke noot zorgt in een huiselijke, geborgen woonomgeving.

Op woensdag 11 mei zal Koningin Máxima Het Jeroen Pit Huis officieel openen. Kijk voor meer informatie over het prachtige initiatief van Het Jeroen Pit Huis op de website.

Voor meer informatie over 3D Creation Lab, ga naar www.3dcreationlab.nl

Volg de MAAK Haarlem social media kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Deel dit bericht:

3d-creation-lab-giraf-maak-haarlem