17|10|2023

C the Future 2023 was groot een succes

C the Future 2023, het evenement van het C-district, was een groot succes! Op vrijdag 6 oktober  was de Business Day en kwamen veel bedrijven langs om een van de liveprogramma’s zoals talkshows, demonstraties en keynote-sprekers te bezoeken of om de nieuwste ontdekkingen en toepassingen te bewonderen op het snijvlak van technologie en circulariteit. Op het programma stonden 37 verschillende sprekers en meer dan 70 bedrijven. Daarnaast stond als keynote spreaker futurist Ruud Veltenaar letterlijk in de boksring die fungeerde als hoofdpodium! Hij gaf ons een indrukwekkende inkijk in de toekomst van vandaag en morgen. Daarnaast vonden er verschillende openingen plaats. Zo werd de Remakers Zone officieel geopend, een plek waar recycled materiaal beheerd en hergebruikt wordt en werd de 3D-geprinte sloep van D3Aak gedoopt die gemaakt is van compleet gerecycled materiaal.

Op zaterdag 7 oktober was het de Weekend Day en was alles open voor het grote publiek voor jong en oud. Deze dag werd zeer goed bezocht, mede doordat het gekoppeld was aan het Weekend van de Wetenschap. Jong en oud uit het hele land kwam zich vergapen aan robots in allerlei soorten en maten, industriële 3D-printers die met recycled materiaal salontafels printen, live DJ’s en veel meer.

C-district
De Gemeente Haarlem is een circulair economisch district aan het optuigen genaamd het C-district waarvan 3D Makers Zone, MAAK Haarlem en BouwLab R&Do in de #Waarderpolder, het centrum is. C the Future is een jaarlijks terugkerend event om het C-district op de kaart te zetten. Dus noteer alvast de datum voor de volgende editie: vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober 2024, tijdens het weekend van de Wetenschap.

Registreer je hier alvast voor de business day.

Film door: Mark Studer (Bern Media)

Foto’s door: Adam van Noort (Adam van Noort)

 

Volg onze social media kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.