18januari2024

Aanmelden

Alles over kurk

Ontdek kurk en de toepassingen in jouw werk en onderzoek

Tijdens deze lunchsessie vertelt Dana Liv je alles over kurk. Je gaat gegarandeerd verbaasd en geïnspireerd de deur uit! Kurk is honderd procent recyclebaar, duurzaam en milieuvriendelijk. Isolerend en geluiddempend en dus droommateriaal voor in en om huis. Dana brengt kurk naar Nederland, ze heeft nauwe contacten en een aandeel in de Portugese plantages en heeft een missie. Zij wil ontwerpers, architecten en makers inspireren om nog veel meer toepassingen van kurk te ontdekken en er echt mee te werken. Dit materiaal krijgt in Nederland nog niet de aandacht die het verdient.

In deze lunchsessie bekijken we de mogelijkheden aan de hand van beeldmateriaal en samples en nodigt ze je uit om ermee te gaan werken. Bijvoorbeeld als materiaal voor 3d-printen, voor het maken van tassen en portemonnees, als isolatiemateriaal, wand- of gevelbekleding of als meubelstuk.

Dana is sinds kort Haarlemse, maar heeft al een hele weg afgelegd voor ze zich hier vestigde. Ze doet haar presentatie in het Engels en kan vragen in het Nederlands beantwoorden.

Informatie

Datum: Donderdag 18 januari
Locatie: MAAK Haarlem, Oudeweg 91-95 Haarlem (arena)
Tijd: 11:30 tot 13:00 uur
Organisatie: MAAK Haarlem & Cirkelstad
Toegang: Voor MAAKers en Cirkelstadpartners gratis. Andere belangstellende zijn ook van harte welkom, toegangsprijs is 10 euro. (Als lunch krijg je een lekkere vullende soep aangeboden).