7|12|2022

3LAB Korte Films: Zuiger

De expertise van onze MAAKer Vincent Mensink (Studio Mensink) is ingeschakeld voor een korte film van 3Lab. De hoofdrolspeler in de korte film Zuiger is een robotstofzuiger die ontworpen en gemaakt is door Vincent. Ook heeft hij deze bestuurd op de set. Vincent is productontwerper met een liefde voor film. In 2011 is Vincent afgestudeerd op Industrieel Productontwerpen aan de Haagse Hogeschool. Aansluitend is hij begonnen als zelfstandig design engineer en ontwerper. Naast dit werk heeft hij diverse opdrachten en projecten in de filmindustrie gedaan. Vincent werkt op het snijvlak waar vormgeving en technische detaillering samenkomen. Vanuit zijn brede interesses, specifieke skills en ruime ervaring gaat hij steeds weer nieuwe uitdagingen aan.

Eva krijgt van haar vriend Lars een supersonische, intelligente robotstofzuiger cadeau.
‘Zuiger’ is zelflerend door AI en scant je emoties om je beter te leren kennen en je zo beter te kunnen helpen. Stel je voor, een robot die volledig autonoom is. Als ‘Zuiger’ voor het eerst Eva ziet, is hij op slag verliefd. Maar de innige band die ze opbouwen wordt wreed verstoord door Lars.
“Liefdevol, spionerend, verraderlijk en wraakzuchtig, Zuiger is het allemaal.”

Bekijk hier de film Zuiger.

3Lab: Verse video’s, jonge makers
De korte film Zuiger (Regie: Steve Oen, Producent: Barend van Balen) is een film voor 3Lab. Op 3LAB kun je online het hele jaar door verfrissende, verse, en experimentele video’s bekijken die gemaakt zijn door talentvolle jongeren. Het perspectief van 3LAB is breed en vernieuwend. Zowel qua inhoud als vorm: webseries, (interactieve) films, videoclips, journalistieke programma’s, documentaires, quizzen, talkshows… Alles is mogelijk.
3LAB is ook een plek van uitproberen. Sommige producties zullen verrassen, andere zijn een variatie op wat bekend is, en er zit vast ook iets bij wat je niet direct begrijpt. Experimenteren is groeien door aan de slag te gaan.

3lab-korte-film-zuiger-studio-mensink-maak-haarlem

Volg onze social media kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.