3D-Printers:
aan het werk voor hulpmiddelen  

In heel Nederland en daarbuiten vinden er al verschillende mooie initiatieven plaats om met innovatieve technieken, zoals 3D-printen, hulpmiddelen tegen de verspreiding van het coronavirus te maken. Opensource projecten dragen hieraan bij om de printers snel en efficiënt aan het werk te zetten.

Bij MAAK Haarlem hebben wij meerdere 3D-ontwerpers en printexperts zitten. Allen hebben zij hun eigen expertise en printers, maar bundelen hun krachten, juist in deze tijd. Zo worden er nu al bij MAAK, hulpstukken geprint die je op een deurklink kunt bevestigen (of zelfs je hele eigen deurklink), zodat je deze niet meer met je hand hoeft aan te raken. Op deze manier kun je met je onderarm een deur openen en ga je de verspreiding van het virus tegen. Ook worden er hulpstukken gemaakt om duikbrillen om te kunnen bouwen naar zuurstofmaskers. Onze andere MAAKers worden ook betrokken in deze projecten en zo kunnen we ook gezichtsmakers, 2D & 3D spatbrillen en plexiglas schermen op maat maken.

Dit zijn nog maar enkele concrete voorbeelden, maar er is veel meer mogelijk. Heb jij een vraag, een idee, een product of onderdeel nodig? Neem contact met ons op en wij denken graag mee!

In onze webshop vind je al het hulpstuk die je op je deurklink kunt bevestigen. Klik hier.

Volg de MAAK Haarlem social media kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Deel dit bericht:

MAAK-webwinkel-deurklink-hulpmiddel-3d