U+

U+ Concepts, Brands & Design is een conceptbureau dat niet alleen ontwerpt, maar ook producten levert. Dit doen we met onze eigen merken maar ook onder private label. Wij bestaan als bedrijf uit drie takken: concepts, brands en design, die sterk met elkaar verweven zijn. Van schets tot 3D ontwerp en van concept tot levering. Door deze combinatie kunnen we een totaalconcept bieden en samenhang creëren in elke collectie.

Onze kracht
Kwaliteit, design en duurzaamheid vormen de rode draad in ons bedrijf. Wij kennen de klant, zitten dicht op de markt en spelen met onze ontwerpen in op de beleving van de consument. Wij geloven dat een goed ontwerp de basis is van een succesvol product. Wij ontwerpen en ontwikkelen producten die nét iets beter, meer onderscheidend en functioneler zijn.

Over het proces
Naast de juiste kennis vergt het een dagelijkse dosis doorzettingsvermogen, visie, energie en betrokkenheid om nieuwe concepten te introduceren. Het ontwikkelen van een retail concept doorloopt de volgende zes fases:

Concept
Wij vertalen actuele trends naar commerciële concepten door marktkennis, creativiteit en ontwerp skills met elkaar te combineren.

Product development
U+ kan elk idee of concept omzetten tot een daadwerkelijk product. En uiteraard produceren we dat met een strakke planning en binnen het afgesproken prijsniveau.

Quality & sustainability
Kwaliteit vormt altijd de basis. Maar daarnaast focussen we op duurzame productontwikkeling. Zo dragen we bij aan een zo’n klein mogelijke footprint en voldoen we aan de vraag van de steeds groter wordende groep milieubewuste consumenten.

Packaging
Indien gewenst kan U+ alles verzorgen wat bij een verpakking komt kijken. Van het ontwerpen van een nieuwe verpakkingslijn en DTP werkzaamheden tot advies over het juiste verpakkingsmateriaal.

Production
Onze productie vindt plaats op vaste productielocaties met wie we een langdurige samenwerking hebben. We voeren zowel tijdens de productie als voor verscheping diverse checks uit zodat we zeker weten dat alles wordt uitgevoerd en geleverd zoals afgesproken.

Delivery
Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om volgens afgesproken timings te leveren. Daarom gaan we altijd tot het uiterste om op tijd en volledig naar wens te leveren.

Wat we doen
Nooit stilstaan is essentieel voor de succesvolle retailers en merken van nu. Met een sterk commercieel zintuig vertalen wij actuele trends en marktontwikkelingen succesvol door naar onderscheidende producten en concepten.

Specialiteiten
We zijn ons steeds meer bewust van de impact die we met onze merken en private label concepten hebben op het milieu. Momenteel ontwikkelen wij voor URBAN PROOF een collectie die volledig bestaat uit gerecyclede materialen. De nieuwe recycle collectie zal eind 2019 geïntroduceerd worden in de fietsbranche en bestaat onder andere uit gerecyclede fietskratten, zadelhoesjes, fietstassen en bagagedragerkussens.

U+ over MAAK
René: “Vanaf het eerste moment dat we hoorden over MAAK waren we enthousiast. Deze creatieve hotspot met een duidelijke focus op duurzaamheid en circulaire economie sluit perfect aan bij onze visie op ondernemen. We vonden het belangrijk om een passend kantoor te laten ontwerpen en die hebben we gevonden in de vorm van zes gerecyclede 40ft HQ zeecontainers. We zijn enorm trots op onze ‘Off the grid container office’. Naast de prachtige buitenkant is over de binnenkant ook heel goed nagedacht. Het kantoor is klimaatneutraal; we maken geen gebruik van gas maar van elektrische vloerverwarming op basis van infrarood en volgend jaar worden zonnepanelen geplaatst zodat we, op water na, volledig zelfvoorzienend zijn. En omdat wij een contract van, op dit moment, acht jaar hebben afgesloten, wilden we een makkelijk verplaatsbaar kantoor. Dat hebben we weten te realiseren door iedere container apart te voorzien van elektra en plafonds niet te laten doorlopen, maar per container te plaatsen. Mochten wij in de toekomst moeten verhuizen, dan is het een kwestie van stekkers uit de stopcontacten halen, de hele handel optillen en verplaatsen.”

U+ werkt samen met

Waar kun je U+ vinden

U+ Creative Concepts
contact: René van Leeuwen
Oudeweg 91-95 (K-0.1)
2031 CC Haarlem

Door U+ gemaakt

Forma I U+

Urban Proof I U+