Windenergie
bij MAAK Haarlem

MAAK bestaat sinds medio 2014 als centrum voor de innovatieve MAAK industrie. Op dit moment zijn er zo’n 35 ondernemingen gevestigd op het MAAK terrein. MAAK onderscheid een tweetal concepten: smart industry en circulair. Naast de aanwezigheid van innovatieve maakondernemers is MAAK ook een locatie voor experimenteel onderzoek. Een van de experimenten die momenteel wordt uitgevoerd is de toepassing van kleinschalige windenergie (Urban Wind) die wordt gebruikt voor de verwarming van gasloze bedrijfsruimten.

Urban Wind

De micro windmolens zijn afkomstig uit het Urban Wind project van Alliander. Dit initiatief is door Alliander ontwikkelt om de bewustwording rondom duurzame energie te bevorderen en de kennis omtrent kleinschalige windenergie bij consumenten te vergroten. Om het circulaire aspect te stimuleren krijgen de molens nu een tweede leven op het MAAK terrein en zijn ter beschikking gesteld als onderzoeksinstrument voor toepassing in een duurzaam verwarmde bedrijfsruimten.

Samenwerking MAAK en Urban Wind

De ervaringen met de windmolens evenals de data zal belangeloos worden gedeeld met geïnteresseerden in dit open innovatie project. Het educatieve aspect speelt ook een belangrijke rol. Studenten gaan onderzoeken of de windmolens nog efficiënter kunnen werken. Door de toepassing van 3D printtechnieken en slimme besturingstechniek zal gezocht worden naar een rendementsverbetering van de windmolens. De ondernemer op het MAAK terrein die zich specifiek bezighoudt met de coördinatie van deze technologische ontwikkeling is Hans Struiksma van Duurzame Onderneming Kennemerland. Voor meer informatie over de voortgang van het project verwijzen we graag naar de website van MAAK en onze social media kanalen: Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

MAAK-Haarlem-Windmolens-Haarlems-Dagblad-19-04-2018

Deel dit bericht:

MAAK Haarlem Windmolen Project

Op de foto Micro Windmolens op het MAAK Haarlem terrein.

LOCATIE & INFO

bedrijfsnaam
contact: contact persoon
Oudeweg 91-95 (unit F-0.3)
2031 CC Haarlem

info@mailadres.nl
website.nl