MAAK Open

Datum: 8 oktober 2017 | 12:00 – 18:00

MAAK Haarlem, Centrum voor innovatieve MAAK Technieken Haarlem

Locatie : MAAK Haarlem

Oudeweg 91-95
2031 CC Haarlem

MAAK het mee!
Voor het tweede jaar in successie organiseert MAAK een open dag. Onder de titel MAAK Open bieden de ondernemers op het terrein belangstellenden de mogelijkheid binnen te stappen bij innovatieve bedrijven op het terrein.

Het 20.000 m2 grote MAAK terrein bestaat uit bedrijven met een 3D factor. Ze richten zich op 3D Print, 3D Ontwerp, 3D Design. Je treft er specialisten en ambachtelijke makers die naast de bestaande ook nieuwe maaktechnieken toepassen.
Het voormalige milieuplein staat in het teken van hergebruik. De ondernemers die circulair actief zijn maken van restafval ‘nieuwe’ producten, zoals motorfietsen, kite- en surfboards, bijzondere meubelstukken en kunstobjecten.Tijdens MAAK Open is er op het terrein van alles te zien en te beleven. Gedurende de gehele dag zijn er doorlopend demonstraties en workshops.

Aansluiting met het Weekend van de Wetenschap
De open dag wordt dit jaar op zondag 8 oktober gehouden. MAAK Open sluit dit jaar aan bij het Weekend van de Wetenschap. Innovaties op het MAAK terrein ontstaan vaak uit onderzoek en toepassing van technologie ne wetenschap vandaar dat er aan MAAK gevraagd is om dit jaar mee te doen met deze editie van het weekend van de wetenschap.

Ambassadeurs in 2017
Dit jaar zijn niemand minder dan André Kuipers (ESA-ruimtevaarder) en Erik Scherder (hoogleraar Neuropsychologie) ambassadeurs van het Weekend van de Wetenschap! Zij zijn op 7 en 8 oktober aanwezig op locaties in het land waar je hen tijdens hun ontdekkingsreis in de wereld van wetenschap en technologie kunt ontmoeten. Milouska Meulens (bekend van het Jeugdjournaal) doet dit jaar verslag vanaf verschillende locaties tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Deel dit evenement: