MAAK bij Innovatiecafe Circulaire Economie 

Datum: 18 januari 2019 | 15:30 tot 17:00 | Sociëteit Vereeniging

Locatie : Sociëteit Vereeniging

Zijlweg 1
Haarlem

Vrijdag 18 januari 2019 wordt in Sociëteit Vereeniging te Haarlem voor de eerste keer Het Innovatiecafé gehouden. Dat is bedoeld voor ondernemers uit Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede en Velsen en omstreken die in hun bedrijf werk maken van innovatie. Op basis van interviews door ‘cafébaas’ Jaap Sluis wordt in beeld gebracht hoe zij dat doen en wat anderen daar van kunnen leren. Het gratis toegankelijke Innovatiecafé is een initiatief van de Rabobank Haarlem en Omstreken, gemeente Haarlem, Sociëteit Vereeniging, communicatieadviesbureau De Coalitie en Hogeschool Inholland. Ook ondernemende mensen zónder bedrijf zijn 18 januari van harte welkom.

Het doel van het Innovatiecafé is om de praktische kant van innovatie zo helder mogelijk te (laten) belichten. De nadruk ligt op de praktijk en wat minder op de theorie. Volgens Stephan Kooijman (adviseur duurzame economie bij de gemeente Haarlem) is daar in het in het regionale bedrijfsleven veel interesse voor: ‘Vaak willen ondernemers weten hoe collega’s hun innovatie op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, arbeidsmarkt, technologie of circulariteit aanpakken. Waar liggen de kansen? Is het behalve maatschappelijk ook zakelijk verantwoord? Wat gaat er goed en waar loopt het spaak? En wat is de rol van de overheid en het onderwijs? Het Innovatiecafé brengt de antwoorden op zulke vragen in beeld.’

De borrel na afloop van de interviews is een laagdrempelige manier om innovatiecontacten tussen vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en het onderwijs te initiëren en/of te verder te verdiepen.

De muziek wordt 18 januari verzorgd door singer/songwriter Melle Boddaert. Hij is student aan het Conservatorium Haarlem van de Hogeschool Inholland (piano en gitaar) en brengt werk van anderen en ook van zich zelf ten gehore.

Het eerste Innovatiecafé vormt de afsluiting van de landelijke Week van de Circulaire Economie. Twee bedrijven die meedoen aan dit evenement blikken er 18 januari op terug. Ook te gast is directeur Walter de Wit van Jan de Wit Autocars. Hij vertelt hoe een deel van zijn bussen voortaan rijdt op en brandstof die veel minder uitstoot veroorzaakt. Jonge, nog aan de Hogeschool Inholland studerende ondernemers vertellen hoe zij naar innovatie en duurzaamheid kijken. Frénk van der Linden, duurzaamheidsambassadeur van de gemeente Haarlem, komt met een gesproken column.

De inloop is 18 januari vanaf 15:30 uur. De interviews door cafébaas Jaap Sluis worden in een pittig tempo van 16:00 tot 17:00 uur gehouden. Aansluitend wordt er nagepraat en geborreld. Ook belangstellenden van buiten de regio zijn welkom.
De toegang is gratis.
Wie wil komen is van harte welkom, maar moet zich vooraf aanmelden.

op de foto: V.l.n.r Donald Ropes (Inholland), Justin Stuy (Rabobank), Hans Stroomberg (Sociëteit Vereeniging) en Stephan Kooijman (gemeente Haarlem). Achter de tap Anton Bouman (Sociëteit Vereeniging, links) en Jaap Sluis (De Coalitie).
foto: Ramon Philippo

Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle updates en ontwikkelingen: Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Deel dit evenement: