Innovatiecafe Sociëteit Vereeniging

Datum: 7 februari 2020 | 15:30 tot 18:00 | Sociëteit Vereeniging

Locatie : Sociëteit Vereeniging

Zijlweg 1
Haarlem

Vrijdagmiddag 7 februari a.s. ontvangt gastheer Jaap Sluis tijdens het Innovatiecafé weer diverse vernieuwers uit het bedrijfsleven. Het zijn Maarten de Gruyter van projectontwikkelaar Boelens de Gruyter, Pepijn Reesink van SKOON Energy en Maarten Pompen van Ervaar Elektrisch. Zij belichten vanuit verschillende invalshoeken de praktische kant van innovatie.

De gasten zijn allen afkomstig uit onze regio en gaan behalve met Jaap Sluis ook in gesprek met elkaar. Het Innovatiecafé is gratis toegankelijk en bedoeld voor o.a. ondernemers en beleidsmakers uit Haarlem e.o. die werk maken van vernieuwing. Daarnaast heten wij ook graag andere geïnteresseerden welkom.

Pepijn Reesink uit Haarlem werkt bij SKOON Energy (opgericht door Haarlemmer Daan Geldermans). Dit snel groeiende bedrijf realiseert een landelijk netwerk van mobiele batterijen dat vervuilende dieselaggregaten kan vervangen. Onder meer in de bouw, de binnenvaart en de festivalbranche wordt daar steeds vaker gebruik van gemaakt. SKOON Energy heeft de batterijen niet allemaal in eigendom, maar koppelt via een eigen platform vraag en aanbod. Bijvoorbeeld: batterijen van grote aannemers die in het weekeinde op een bouwplaats ongebruikt blijven, kunnen voor een festival in de buurt worden ingezet.

Maarten de Gruyter is mede oprichter en directeur van Boelens de Gruyter in Amsterdam en staat landelijk bekend als een van de meest innovatieve ontwikkelaars. Zo zorgde zijn bedrijf in Amsterdam voor een nieuw leven voor de oude panden van Trouw en Het Parool aan de Wibautstraat. In Haarlem ontwikkelt Boelens de Gruyter een plan voor de Belcanto-locatie (oude belastingkantoor) in Schalkwijk. Opvallend detail: het planten van 750 bomen. Oók opvallend: Maarten de Gruyter gelooft vanwege veranderende mobiliteitsbehoeften niet (meer) in ondergronds parkeren. Hij opteert voor bovengronds zodat er als we straks de auto vaker laten staan andere bestemmingen voor garages kunnen worden bedacht. Zijn droomproject? Een 250 meter hoog gebouw in Amsterdam. Of misschien toch liever in Haarlem..?

Als in mei 2020 de Formule 1 op het circuit van Zandvoort is uitgeraasd, richt autoliefhebber Maarten Pompen de blik op 2, 3 en 4 oktober. Dan organiseert hij er met zijn bedrijf ’Ervaar Elektrisch’ drie dagen lang experiences voor wie de toekomst van het elektrisch rijden wil verkennen. Of zoals Maarten het zelf zegt: voel de kracht, hoor de stilte, ontdek de energie en bewonder de technologie. Dat klinkt leuk, maar er komt veel bij kijken om het evenement goed van de grond te krijgen. Innovatie in de automotive sector, Maarten gelooft er heilig in.

Het Haarlemse bedrijf Evidos (Evidence in Online Services) is marktleider op het gebied van digitaal ondertekenen en digitaal identificeren. Directeur Kick Willemse vertelt hoe op basis van innovatie nationaal en internationaal een vooraanstaande positie werd bevochten. De innovatieve identiteitsverificatie van Evidos bij digitaal ondertekenen vergroot voor bedrijven en organisaties de kans op succesvol zakendoen.

De muziek wordt 7 februari verzorgd door zang- en gitaarduo Fris & Zoet, bestaande uit Mathijs van der Voorn en Emmy van Boven. Zij studeren aan het Conservatorium Haarlem van de Hogeschool Inholland.

Het Innovatiecafé is een initiatief van de Rabobank Haarlem en Omstreken, Gemeente Haarlem, Sociëteit Vereeniging, communicatieadviesbureau De Coalitie en Hogeschool Inholland.

Ook ondernemende mensen zónder eigen bedrijf zijn van harte welkom.

De inloop is vanaf 15.30 uur. De interviews door Jaap Sluis worden van 16.00 tot 17.00 uur gehouden. Aansluitend wordt er nagepraat en geborreld tijdens de vrijmibo.

De toegang: gratis! Wel graag aanmelden via de button AANMELDEN

Heeft u vragen voor de gasten: mail ze alvast naar sluis@decoalitie.nl

Georganiseerd door: Donald Ropes (Inholland), Justin Stuy (Rabobank), Stephan Kooijman (Gemeente Haarlem), Anton Bouman en Frank van der Feltz (Sociëteit Vereeniging), Jaap Sluis (De Coalitie) en Hans Romijn (Overname-expert).

Partners van het Innovatiecafé zijn: Rabobank Haarlem en Omstreken, Gemeente Haarlem, Sociëteit Vereeniging, De Coalitie, Hogeschool Inholland, Medicamarkt en Overname-expert.

Houd de MAAK social media kanalen in de gaten voor alle updates en ontwikkelingen: Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Deel dit evenement: