18april2024

Yoga Vitaal

Steeds meer bedrijven steken tijd en energie in het welzijn van hun medewerkers. Wij hebben het gevoel dat we daar een mooie bijdrage aan kunnen leveren. Daarom biedt Yoga Vitaal lessen op maat aan in de regio Kennemerland. Bij bedrijven in house of op een locatie dicht in de buurt. Voor kleine groepen of individuele sportwensen zijn er lessen op het MAAK-terrein waaraan je kunt deelnemen. Yoga Vitaal bij MAAK richt zich op mensen die werken in de Waarderpolder of die wonen in de omgeving. De lessen bij MAAK zijn Kundalini Yoga lessen.

Het doel van de series die we gaan doen is dat ze je iets opleveren. De een ervaart een verlaging van stress in het lichaam, terwijl de ander het fijn vindt om deze vorm van yoga te beoefenen. Hierdoor heb je een moment voor jezelf, zonder je zorgen van alledag. Andere positieve ervaringen zijn onder andere: een betere verbinding met jezelf, intuïtiever leven, je kalmer voelen, nieuwe energie opdoen en beter voor jezelf zorgen. Voel na afloop wat de oefeningen jou opleveren. Een voordeel is dat je niet extreem lenig hoeft te zijn of meteen alle houdingen perfect hoeft uit te voeren. Doe gewoon wat je kunt. Voer alle oefeningen bewust uit en blijf goed voelen wat goed is voor jou om te doen en wat niet. Ik heb een reeks kriya’s uitgekozen waarvan ik verwacht dat iedereen zich er goed bij zal voelen. Om het effect van deze yogavorm goed te kunnen ervaren, is het een goed idee om in ieder geval drie keer mee te doen. Op die manier ontdek je wat deze vorm van yoga met je doet en of het iets voor jou zou kunnen zijn.

Neem mee:

 • flesje water mee
 • een yogamat als je die hebt (er zijn matten aanwezig)
 • een schapenvacht + evt een yoga kussen
 • warme kleding + een dekentje voor de eindontspanning.

De les duurt een uur. De opbouw van de les:

 • 10 minuten voor de les is de inloop
 • Start van de les met Intunen
 • Warming up
 • Serie oefeningen, Kriya
 • Eindontspanning
 • Mogelijkheid om stil de zaal te verlaten
 • 11 minuten meditatie voor de liefhebber
 • Afsluiten

Over Kundalini

Kundalini Yoga bestaat uit houdingen die je aanneemt met je lichaam en handen, uit ademhalingstechnieken, oog focus en mantra’s zingen. Kundalini yoga heeft heel veel series van oefeningen die je kunt doen. Zo’n serie heet een Kriya en zo’n serie heeft ook een thema, een doel. Er zijn bijvoorbeeld series die helpen tegen erge hoofdpijnen of tegen obstipatie, maar ook series die helpen om je stress niveau naar beneden te brengen. Of series ter verhoging van je (geestelijke) stabiliteit, uithoudingsvermogen, het vergroten van je communicatieve vermogen of spirituele zaken als het vergroten van je aura. Het is dus een hele diverse yoga vorm. 

Details
Datum: *Elke donderdag
Locatie: MAAK Haarlem
Tijd: 17:30 tot 18:30 uur
Organisatie: *Yoga Vitaal
Kosten: Losse les €12,- of een 11 lessenkaart voor €120,-
Toegang: *Aanmelden bij Hanneke via whatsapp: 06 51 03 97 72
*Wil je een andere dag een les volgen of wil je een andere vorm van yoga doen, kijk dan op de site van YogaVitaal of neem contact op met Hanneke.