Week van de Circulaire Economie

10
Februari

In Haarlem zijn tijdens de Week van de Circulaire Economie ook op andere locaties activiteiten.   

Zoals op de Haarlemmer Kweektuin. De Haarlemmer Kweektuin is een non-profit organisatie van betrokken vrijwilligers, die samen met de gemeente Haarlem de voormalige Stadskweektuin omvormt tot hét centrum voor duurzaamheid van Haarlem en omstreken. In dit ecologische stadspark komen natuur, water, horeca, bedrijven, educatie én recreatie samen om deze ambitie vorm te geven. De bedrijven die er gehuisvest zijn, laten duurzaam, bewust en circulair in alle aspecten van bedrijfsvoering terugkomen. Zoals hout- en leerbewerking, circulaire horeca, planten en yoga.  

Heb jij je altijd al afgevraagd wat er gebeurt met bomen die gekapt moeten worden vanwege nieuwbouw, wegwerkzaamheden of die omgewaaid zijn? Kom dan naar de rondleiding door het bedrijf van Haarlems Hout! Vooraf aanmelden via  info@nederlands-hout.nl. 

Locatie: Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9
Tijd: 14:45-16:00 uur
Toegang: gratis

Wat is er nog meer te doen:

Elke dag is er vanaf 13:30 een rondleiding langs de bedrijven in de kas bij het Kweekcafé, waar je natuurlijk ook eerst kunt starten met een lunch in het Kweekcafé! 

Vanaf 14:00 tot 14:45 uur is er een winterwandeling door de kweektuin: wat zie je buiten als het winter is? Hoe bereid de natuur zich voor op het nieuwe jaar en wat kun je zelf doen in je tuin? Deze wandeling leidt je ook langs verschillende bedrijven op het terrein: welke bijdrage leveren die bedrijven aan de circulaire economie? 

Startpunt: wegwijzer bij ingang park.  

Agenda Haarlemmer Kweektuin
Logo Week van de Circulaire Economie