Week van de Circulaire Economie

10
Februari

Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari 2023 vindt alweer de achtste editie van de Week van de Circulaire Economie plaats. Ook deze editie zien bezoekers hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt en vinden er door het hele land events plaats. Om de Week van de Circulaire Economie nóg bruisender en beter te maken vinden events dit jaar enkel plaats bij circulaire hubs. Bij deze broedplaatsen is alle kennis en kunde in huis om circulair ondernemerschap van de grond te tillen en bruist het van innovatie en pioniersdrift. MAAK Haarlem is zo’n hub. Ontdek het programma bij ons op het terrein. In de loop van de komende weken volgen er nog meer activiteiten dus houd deze site in de gaten.

Vrijdag 10 februari: Lunch met Smaak en inspiratie Circulair materiaal: ORO wolkorrel

Verrijk de bodem met wol! Hoe dan? Er zijn veel reststromen met onbenut potentieel. Zoals wol. Enorme hoeveelheden wol worden ongebruikt vernietigd. Dat kan anders. Wol-expert Natalie verwerkt wol al jaren in woonaccessoires en schilderijen en geeft wol nu nog een nieuwe functie. Verwerkt tot korrel verrijkt wol de bodem. En ons bodemleven kan wel extra voeding gebruiken. Ontdek wat jij met ORO kan en maak kennis met de techniek, het verhaal en de toepassingen.

De lunch wordt verzorgd door SMAAK van Stichting Lotus College. Vanaf 2018 heeft SMAAK haar eigen lunchcafé op het MAAK Haarlem terrein. De ingrediënten waar SMAAK mee werkt zijn natuurlijk en zoveel mogelijk van biologische oorsprong en van lokale leveranciers. SMAAK biedt jongeren met een verstandelijke beperking de mogelijkheid een opleiding te volgen tot bedienings- of keukenassistent.

Locatie: MAAK Arena, MAAK Haarlem, Oudeweg 91-95 Haarlem
Tijd: 12:00-13:00 uur
Organisatie: ORO en MAAK Haarlem
Toegang lunch en presentatie: 9,95 pp

Deze sessie is geannuleerd.

logo-oro-wolkorrel-maak-haarlem-natalie-bogtman