Week van de Circulaire Economie

07
Februari

Dinsdag 7 februari: Circulair Bouwen het Nieuwe Normaal, opening BouwLab en studiogesprek

Cirkelstad en BouwLab R&Do verzorgen een interactief middagprogramma over circulaire bouw in de praktijk. We delen onze eigen opgedane kennis en ervaring bij de realisatie van het BouwLab  en andere (ervaringen)deskundigen komen aan het woord.

Wat is er nu haalbaar op het gebied van circulaire bouw en hoe maken we dit voor iedereen mogelijk? Stadsarchitect Willem Hein Schenk gaat in gesprek met Rutger Büch van Cirkelstad en Esther ’t Hoen, projectleider circulaire bouweconomie van ministerie BZK.
Cirkelstad presenteert het magazine Het Nieuwe Normaal waarin tal van referentie projecten zijn opgenomen die getoetst zijn en die laten zien hoe we in Nederland al circulair ontwerpen en bouwen. Circulair bouwen IS het nieuwe normaal!

Een van deze praktijkvoorbeelden is het Bouwlab Living Lab in Haarlem. De oorspronkelijke aula uit Almere is in Haarlem weer opgebouwd en verder ontwikkeld tot een plek waar kan worden geëxperimenteerd met duurzame en innovatieve bouwoplossingen. Diverse partners hebben meegewerkt aan dit circulaire bouwproject en de successen en grote uitdagingen worden besproken. 

Na het programma opent Bouwlab R&Do officieel de deuren van het Bouwlab Living Lab en eindigen we de middag met een feestelijke borrel. 

Locatie: 3D Makerszone, MAAK Haarlem, Oudeweg 91-95 Haarlem
Tijd: 14:00-17:00 uur
Organisatie: Cirkelstad en BouwLab R&Do
Toegang: gratis

Aanmelden kan via de onderstaande link. Let op: er zijn 20 plekken beschikbaar voor deelnemers zonder persoonlijke uitnodiging.

Aanmelden
Afbeelding BouwLab logo 579x552