3D geprinte St. Bavokerk en Fokker Spin

Op donderdag 23 november, de verjaardag van de stad Haarlem, is het nieuwe en gratis toegankelijk bezoekerscentrum van Haarlem feestelijk geopend. Twee bedrijven, gevestigd op het MAAK Haarlem terrein, hebben een bijzondere bijdrage geleverd aan de tentoonstellingsruimte.
Tom Hanemaaijer van het bedrijf 3D Educatie heeft de St. Bavokerk, tezamen met het historische vliegtuig de Fokker Spin, 3D ontworpen en met een 3D printer geprint. Sylvester Lommelaars van het bedrijf Snijmeesters heeft een mooie bijbehorende houten sokkel / plaat met de lasersnijder gemaakt.
Deze objecten, uitgevoerd met moderne technieken zoals 3D printen en lasersnijden, vormen een onderdeel van de tentoonstelling Haarlem in vogelvlucht, gericht op de geschiedenis van Haarlem. De beroemde demonstratievlucht van de Fokker Spin (31 augustus 1911) van Luchtvaartpionier Anthony Fokker, wordt zo met de nieuwste technieken prachtig weergegeven!
Het nieuwe bezoekerscentrum, gelegen pal naast het VVV op de Grote Markt, gaat dienen als hét startpunt van een bezoek aan de stad Haarlem en is vanaf nu gratis toegankelijk!
Lees hier meer over het bezoekerscentrum Haarlem.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *